Sposób przygotowania

Żurawinę dokładnie przebrać, a następnie połowę owoców przetrzeć przez sito i przełożyć do garnka. Dodać cukier i doprowadzić do wrzenia. Dodać pozostałe owoce i gotować do momentu aż staną się szkliste. Gorącym dżemem napełniać słoiki i odwracać do góry dnem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    surową żurawinę przecierać? jesteś pewna?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    uwielbiam żurawinę
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ja kupuje we sklepie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawe..
  • -2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jak jest bardzo dojrzała to nie ma problemu aby ją przetrzeć nawet surową
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny i zdrowy na przeziębienie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !