Sposób przygotowania

Cukinię obrać, usunąć pestki, pokroić w kostkę, zanużyć na 5 min. we wrzącej wodzie, odcedzić zalewając jednoczesnie zimną wodą.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Zalewę zagotować. Do 1l słoików wkładać cukinię do połowy, a następnie przekładać pomidory na przemian z cukinią, tak aby zawsze na górze były pomidory. Zalać zalewą do samego wieczka pokrywki. Pasteryzować 15-20 min. Doskonała jest do bigosu, leczo lub np. można zrobić roladki mielone z cukinią (patrz moje przepisy). Na zdjęciu cukinia na sitku przygotowana do roladek.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawy przepis:) bardzo lubie cukinie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    tak nigdy nie robiłem!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    pychotka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe za rok wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    musze spróbować!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !