Sposób przygotowania

Ziemniaki należy umyć i obrać, następnie pokroić je z plasterki o grubości 3-4 mm. Cebule pokroić w plastry i zeszklić na oleju. Żaroodporne naczynie należy wysmarować olejem, ułożyć warstwami pokrojone pieczarki, pokrojoną w półplasterki kiełbasę i zeszklona cebulę. Każda warstwa powinna być posypana przyprawa Prymat, solą i pieprzem. W sumie powinny być dwie warstwy wszystkich składników. Wszystko wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około godziny, aż ziemniaki będą miękkie. 5 minut przed wyjęcie z piekarnika można wszystko posypać startym serem żółtym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    proste jedzenie ale fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !