Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzówka mojej mamy
2. Kruszonka: Z trzech ostatnich składników: mąki, masła i cukru zagniatamy kruszonkę.
3. Wyrośnięte ciasto wkładamy do blaszki, posypujemy kruszonka i pieczemy w piekarniku.
mąki | 0,5 kg |
cukru | 0,5 szklanki |
drożdży | 5 dag |
mleko | 1 szklanka |
żółtko jajek | 4 |
rodzynki | według uznania |
mąki | 0,5 szkl |
masła w temp pokojowej) | 6 dag |
cukru | 6 dag |
olej | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: