Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty kurczak z akcentem pierwszych kolorów słońca na łożu tagiatelle
Kurczaka myjemy, przyprawiamy, nacinamy lekko cienkim nożem jego grubszą cześć i faszerujemy pokrojonymi w paski pomidorkami suszonymi oraz mozarellą. Następnie kurczaka zawijamy w szynkę parmeńską i grillujemy docelowo można na patelni grillowej.
Przyrządzenie makaronu:
Wode na makaron solimy do gotującej się wody wrzucamy makaron i gotujemy aldente.
Sos truflowy :
Na patelnie wlewamy sklarowane masło i przesmażamy wcześniej pokrojona szalotkę i czosnek zalewamy to wszystko winem i odparowujemy. Po odparowaniu wina wlewamy śmietankę i dodajemy paste truflową .
Warzywa brenoise.
Warzywa kroimy w kostkę drobna i równą przesmażamy na maśle przyprawiamy sola i pieprzem
Podanie:
Makaron mieszamy z sosem truflowym wykładamy na środek głębokiego talerza na to układamy pokrojonego w plastry około 2cm kurczaka do okoła posypujemy naszym brenoise z warzyw i dekorujemy tymiankiem. Życzę smacznego!!!!!!