Sposób przygotowania

25 dag mąki wsypać do miski i zrobić zagłębienie w środku, wkruszyć drożdże, wlać część wody i olej, wymieszać, dodać resztę wody i urobić na masę. Przykryć ściereczką i pozostawić na 2 godziny. Do ciasta dodać 1/2 łyżeczki soli na paluszki z przyprawami i tylko szczyptę soli na paluszki słodkie. Zagnieść z resztą mąki na gładkie ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić na 30 min. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Ciasto podzielić na 24 kawałki i uformować cienkie paluszki, ułożyć na natłuszczonej blasze i posmarować roztrzepanym białkiem, a następnie posypać dodatkami. Pozostawiać na 10 minut. Piec w piekarniku ok. 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !