Sposób przygotowania

Starannie umyte krewetki oczyszczamy z łusek i żyłek. Makaron sojowy kroimy półtora-centymetrowe kawałki. Jajko roztrzepujemy z wodą, delikatnie dosypując mąkę. Mieszamy, aż uzyskamy ciasto. Krewetki moczymy w cieście a następnie obtaczamy w makaronie sojowym. Smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju na jasnozłoty kolor (krewetki muszą swobodnie zanurzać się w oleju). Usmażone krewetki osączamy z nadmiaru tłuszczu, skrapiamy sokiem z cytryny, solimy i są gotowe do spożycia. Smacznego

Komentarze

  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Ciekawy przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    To jest interesujące :O ciekawy pomysł :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    edyta44

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !