Sposób przygotowania

Śliwki umyć, przeciac na pół usunąć pestki. Ułożyć w słoikach co warstwę zasypywać łyżka cukru. Do każdego słoika wlac kilka łyzek 5-6 wody(niewiele bo owoce puszczą sok). Słoiki zakręcić i pasteryzowac ok. pół godziny.
Z soki, który puszcza owoce otrzymamy kompot, a same śliwki możemy uzyć np. do knedli czy klusek.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    tez robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    tez bede zaprawaił
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    w ziną jak znalazł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !