Sposób przygotowania

Pozostałe składniki:

masa serowa:
1 wiaderko (1 kg)sera 3 razy mielonego
10 dkg masła
1 budyń waniliowy
3 żółtka
10 dkg cukru
1 cukier waniliowy
5 dkg rodzynek
5 dkg kandyzowanej skórki pomarańczowej
6 białek

margaryna i bułka tarta do blachy

cukier puder do posypania

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto,podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na 2 godziny.Masło utrzeć na puch,dodać żółtla utarte z cukrem,ser,cukier waniliowy i utrzeć na gładką masę.Dodać rodzynki,skórkę pomarańczową i wymieszać.Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową.Jedną część ciasta zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,na dużą blachę wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą.Na ciasto wyłożyć masę serową i zetrzeć drugą część ciasta.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut.Zimny sernik posypać cukrem rudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wiele mam serników, ale takiego nie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Do przepisu wkradły się 2 błędy: 1.W składnikach miały być jeszcze 3 łyżki kakao 2.Do utartego sera dodać suchy budyń
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Serniczzki uwielbiam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    mniam, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !