Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z ciemnym ciastem kokosowym Eli
masa serowa:
1 wiaderko (1 kg)sera 3 razy mielonego
10 dkg masła
1 budyń waniliowy
3 żółtka
10 dkg cukru
1 cukier waniliowy
5 dkg rodzynek
5 dkg kandyzowanej skórki pomarańczowej
6 białek
margaryna i bułka tarta do blachy
cukier puder do posypania
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto,podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na 2 godziny.Masło utrzeć na puch,dodać żółtla utarte z cukrem,ser,cukier waniliowy i utrzeć na gładką masę.Dodać rodzynki,skórkę pomarańczową i wymieszać.Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową.Jedną część ciasta zetrzeć na tarce z dużymi oczkami,na dużą blachę wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą.Na ciasto wyłożyć masę serową i zetrzeć drugą część ciasta.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut.Zimny sernik posypać cukrem rudrem.Smacznego!