Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

francuski placek z warzywami o pieczona wołowina

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 płat mrozonego francuskiego ciasta
25 dag
żółte pomidory
3 szt
czerwone pomidory
3 szt
cebula
2 szt
czosnek
2 zabki
oliwa
1 łyzka
sól, pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pół pęczka bazylii
wołowina
30 (pieczona)
parmezan
4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: francuski placek z warzywami o pieczona wołowina

Ciasto francuskie rozmrazamy.Żółte i czerwone pomidorymyjemy i kroimy w dosyc grube plasterki.Pieczone mieso tniemy w cienkie paseczki,cebule z czosnkiem siekamy i szkilmy na oliwie.Forme do tarty wykładamy papierem do pieczenia.Dno i brzegi wylepiamy ciastem francuskim.Na spód rozkładamy równo cebule z czosnkiem a na tym plasterki pomidorów.Miedzy plasterki pomidorów wkładamy kawałeczki wołowiny.Wierzch placka posypujemy sola pieprzem i ziołami prowansalskimi.Tarte wsawiamy do uprzednio rozgrzanego piekarnika w tem.200 stopni i pieczemy 25 minut.Tuż przed koncem pieczenia tarte posypujemy drobno startym parmezanem.Gotowy placek dekorujemy gałazkami bazylii.Podajemy bezposrednio po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak