Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panga panierowana Eli

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety pangi
5 sztuk
olej sezamowy
1 łyżka
olej roślinny
3 łyżki
sos rybny
1 łyżka
sos sojowy
1 łyżka
sos śliwkowy Tao Tao
1 łyżka
papryczka chilli z zalewy Tao Tao-posiekana
1 sztuka
jajko
1-2 sztuki
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
1 sztuka
sos sojowy grzybowy
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Panga panierowana Eli

Umyte filety osuszyc ręcznikiem papierowym i przekroić na dwie części.Składniki marynaty ubić trzepaczką,zalać rybę i wstawić do lodówki na kilka godzin.Wyjąć rybę z marynaty,osuszyć ręcznikiem papierowym,panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak