Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Syrop z mniszka jest bardzo bobry na przeziębienia, do ciast, deserów, na kanapkę, doskonale zastępuje miód, zresztą dla mnie to taki miodek:)

ZBieramy kwiaty mniszka, następnie odstawiamy je na dwór, na karton czy coś innego . Czekamy aż robactwo się znajdujące w kwiatach ucieknie. Minimum 2 godziny.
Ja je jeszcze przed włożeniem do garnka sprawdzam...


Syrop gotowałam na 2 porcje. Zbierając kwiaty zbierałam 2 razy po 600 do oddzielnych siatek.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    dodi

    też takie robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    super taki syropek :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pyszny "miodzik". W tym roku zrobiłam kilka litrów. Mam nadzieję, że do przyszłego roku wystarczy.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bogusia19

    same pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Robię co roku syrop z mniszka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    osobiście nie robię, ale podziwiam tych którzy go robią :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    Też robię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jest pyszny też robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !