Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna pianka z nektarynkami i galaretką
Przygotować dwie brytfanny keksówki i wyłożyć je dokładnie folią do żywności. Na dnie każdej z nich ułożyć pokrojone w kostkę nektarynki. Zalać galaretką pomarańczową. Pozostawić do zastygnięcia. Przygotować masę agrestową: 200 ml jogurtu ubić lekko mikserem, dodać tężejącą galaretkę agrestową i połowę przygotowanej żelatyny. Dokładnie wymieszać i rozłożyć do keksówek jako kolejną warstwę. Posypać pokruszonymi herbatnikami i wstawić do lodówki na 10 minut. Następnie przyrządzić masę porzeczkową: 200 ml jogurtu ubić mikserem, dodać tężejącą galaretkę porzeczkową i pozostałą żelatynę. Wymieszać i wyłożyć do keksówek. Posypać pozostałymi herbatnikami i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem wyłożyć na paterę i zdjąć folię z wierzchu.