Przepis i sposób przygotowania na: Strogonow z kurczaka z kluseczkami
Strogonow z kurczaka to popisowe danie, które posmakuje całej rodzinie. Podawaj z kluseczkami. Będzie smacznie!
Mięso dokładnie umyj, osusz i okrój ze zbędnych elementów. Pokrój w plasterki.
W niedużym garnku rozpuść masło, wrzuć mięso i posyp przyprawami. Zalej wodą.
Cebulę pokrój w półplasterki i dodaj do reszty. Całość duś pod przykryciem do zmięknięcia cebuli.
Pieczarki pokrój w plasterki i dodaj do reszty. Posyp pieprzem. Całość duś do zmięknięcia pieczarek.
Dodaj przecier pomidorowy i musztardęOgórki pokrój w plastry i dodaj do sosu.
Paprykę pokrój w paski i pod koniec gotowania gulaszu dodaj do reszty i podgrzewaj przez 3 minuty (nie dłużej, aby skórka nie oddzieliła się od papryki).
Po zakończeniu podgrzewania dodaj śmietanę.
Proponuję podawać z kluseczkami.
Strogonow z kurczaka będzie świetnie smakował też z pieczywem, ziemniakami, ryżem, czy naleśnikami.
Smacznego!