Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Strogonow ze schabu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 60 dag
cebula 1 szt
por 1/2 szt
śmietana 100 ml
bulion warzywny 50 ml
mąka 2 łyzki
koncentrat pomidorowy 3 łyzki
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonow ze schabu

Cebulę i pora pokroić drobno, zeszklić na oleju. Mięso pokroić w plastry, następnie w paseczki. Obtoczyć w mące,obsmażyć na tej samej patelni przez 4-5 minut. Przełożyć do garnka. Dodać bulion, sól i pieprz, dusić ok. 20 minut. Wlać śmietanę i koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze około 5 minut.
Podawać można z kluseczkami, ziemniakami czy ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margaretkaw 15.08.2013 10:45
Ciekawe rozwiązanie, nigdy nie robiłam, ale warto wypróbować z tańszym zamiennikiem wołowiny :)
SmacznaPyza 11.05.2013 20:26
Boeuf to z francuskiego wołowina więc jak może być wołowina ze schabu ?
Ewa104 11.05.2013 13:58
Strogonowa nie robi się ze schabu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak