Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowe muffinki z migdałową kruszonką
Muffiny z kruszonką, dużą ilością kruszonki i soczystymi truskawkami. To połączenie mówi samo za siebie - ten deser smakuje obłędnie.
Muffiny z kruszonką możecie przygotować z dowolnymi owocami - np. śliwkami, porzeczkami, jagodami czy malinami. W każdym wariancie będą smakowały wyśmienicie.
Jajka rozkłócić, wymieszać z mlekiem i olejem. Suche produkty wymieszać, dodać do masy jajecznej. Czekoladę posiekać na kawałki, dodać do ciasta. Na koniec wmieszać pokrojone w kostkę owoce. Nałożyć ciasto do foremek na muffinki do 3/4 ich wysokości.
Muffiny z kruszonką - jak zrobić idealną kruszonkę do muffinek?
Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Zmielić w blenderze. Zagnieść z pozostałymi składnikami. Gotową kruszonką posypać muffinki. Piec ok. 25 min w temp. 180st.