Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Muszkatołówka

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gałka muszkatołowa cała Prymat
2 szt
Sklep Prymat
anyż
trochę
Sklep Prymat
rumianek
trochę
kardamon
trochę
Sklep Prymat
melisa
trochę
majeranek
trochę
Sklep Prymat
Cynamon mielony Prymat
trochę
Sklep Prymat
cukier brązowy
20 dag
koniak
1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Muszkatołówka

Gałki muszkatołowe rozdrobnić, dodać niewielką ilość sproszkowanego anyżu, koszyczków rumianków, kardamonu, majeranku, melisy, goździków, cynamonu, wsypać brązowy cukier. Zalać koniakiem, odstawić na 6 tygodni, po tym czasie filtrować, przelać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak