Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać do nich po kolei obie mąki i proszek do pieczenia, później mak i wiórki kokosowe. Całość dokładnie wymieszać dodając po łyżce sztywnej piany z białek. Jednolitą masę przełożyć do wyłożonej pergaminem blaszki. Ciasto piec około 35 minut w temperaturze 170- 180 stopni. Tak przygotowane ciasto można dowolnie udekorować, no. czekoladą lub lukrem, można je także przełożyć masą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super ciacho :)
  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    i smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    super wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Jaki uroczy piegusek :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !