Sposób przygotowania

Smietankę 36 % ubijamy z cukrem , dodajemy do niej nutellę i na koniec żelatynę (rozpuszczoną w ok 50 ml mleka i ostudzoną ) Bierzemy biszkopty i maczamy je w ostudzonej herbacie o smaku cytrynowym , tak tylko lekko zanużyc i wyciągnąć . Dużą miskę szklaną lub plastikową ok 21 cm ,wykładamy folią spożywczą , najpierw wlewamy część masy, potem układamy biszkopty , na nie kolejna część masy i na sam koniec biszkopty , tak odstawiamy na kilka godzin do lodówki na 24 h najlepiej , po czym wyjmujemy na paterę i dekorujemy startą czekoladą ;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wspaniały
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    fantastyczny
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Lekki i szybki na nie spodziewanych gosci :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    swietny
  • 4
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    zdecydowanie lepiej zrobić samemu biszkopt , jakoś te ciastka mało widoczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !