Sposób przygotowania

Rabarbar obrać, umyć i wysuszyć. Kroić mniej więcej w centymetrowe kawałki. Do wyparzonych i dobrze umytych słoików wkładamy do 3/4 wysokości rabarbar. Do każdego słoika dodajemy po dwa goździki i 4 łyżki cukru. Do garnka nalewamy około 3 litrów wody i zagotowujemy. Gdy woda będzie się gotować zdejmujemy garnek z ognia i nalewamy wodę ostrożnie do słoików. Słoiki zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Ja jeszcze na drugi dzień je pasteryzowałam w garnku od zagotowania wody 15 - 20 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    Rabarbaru nie zaprawiałam jeszcze nawet nie pomyślałam że można
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ja też nie ale fajnie wiedzieć ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !