Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Koper włoski pokroić w drobną kostkę. W niewielkim rondelku rozgrzać miód, wrzucić nasiona, koper , zalać wodą do 1/2 wysokości warzyw i dusić do miękkości / ok. 10 min/. Ugotowany koper wystudzić, odsączyć , sok zachować. Koper dokładnie zmiksować na gładką masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli. Dodać przestudzoną czekoladę, zmiksowaną masę z kopru i sok z gotowania/ nie więcej niż 3 łyżki/, starannie wymieszać. Dodać drobno pokrojone orzechy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i połączyć z pianą z białek.


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !