Przepis i sposób przygotowania na: Finger food - mini tartinki z ciasta francuskiego z serem, szynką i suszonymi pomidorami
Mini tartinki z ciasta francuskiego wypełnione pysznymi dodatkami: szynką, żółtym serem, suszonymi pomidorami. Bardzo łatwy i szybki do przygotowania przepis na imprezową przekąskę, którą pokochają wszyscy goście.
Ciasto francuskie wyłożyć na blat oprószyć mąką z dwóch stron, podzielić na 24 kwadraty. Brzegi każdego kwadratu delikatnie zawinąć.
Szynkę, ser żółty i suszone pomidory drobno pokroić, polać łyżeczką oliwy z zalewy z suszonych pomidorów, wymieszać całość.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć kawałki ciasta, następnie na każdy nałożyć farsz, piec w orgrzanym piekarniku do 200 stopni ok 15-20 minut.