Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babka wielkanocna

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
25 dag
cukier kryształ
15 dag
cukier wanilinowy
1/2 opakowania
jaja
4
sól
szczypta
Sklep Prymat
mąka
500 gram
proszek do pieczenia
1/2 opakowania
mleko
100-125 ml
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wielkanocna

1. Składniki powinny mieć temperature pokojową. Ucieramy margaryne ze szczyptą soli i cukrami na puch. Dodajemy żółtka i mieszamy z masą. Ucieramy, dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Z białek ubijamy sztywną pianę, dodajemy do ciasta. Wrzucamy bakalie. Ciasto wykładamy do natłuszczonej i posypanej bułka formy do 3/4 wysokości i pieczemy 40minut. Ostudzona dekorujemy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 09.09.2013 09:33
ale piękna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak