Sposób przygotowania

1. Cytryny oparzyć wrzątkiem, pokroić na grube plastry (4-5 z jednej cytryny)
2. Na dno 5l słoja nasypać 4 duże łyżki cukru
3. układać plastry cytryny w warstwy, każdą zasypując 3 łyżkami cukru
4. zakręcić słoik, trzymać w świetle przez 2 dni
5. zalać 1l spirytusu
6. trzymać przez 2 dni
7. przelać zawartość słoja do garnka przez cienkie sito, wyżąć każdy plasterek cytryny
8. dodać 1,7l przegotowanej wody
9. wychłodzić, smakować.

Ps. można pić bez popijania z większych kieliszków ponieważ prawie nie czuć alkoholu, ale UWAGA on tam jest ;))

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczny trunek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    mocna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    orzeźwiająca
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    coś dla mnie... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takiej cytrynóweczce to ja chyba nigdy się nie oprę, uwielbiam ją ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !