Sposób przygotowania

Do przygotowaniu kompotu użyłam soku z porzeczek, który był produktem ubocznym powstałym podczas przygotowywania dżemów. Wodę zagotowujemy z sokiem z porzeczek. Następnie dodamy jagody. Użyłam mrożonych, ale w sezonie są jak najbardziej wskazane świeże, chociaż najlepsze chyba są te dobrze dojrzałe. Do kompotu dodajemy pokrojone jabłko. Jabłka nie obieram ze skórki. Dorzucamy plasterek cytryny. Kompot do smaku słodzimy. Ja musiałam posłodzić, ponieważ sok porzeczkowy okazał się bardzo kwaśny.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    lubię takie kompoty
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    jak dla mnie świetne połączenie owoców :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pyszności- zapachniało latem!
  • 1
    original
    Opublikowano

    forgielka

    mniamniuśny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    mniammm, ale pyszny domowy kompot
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny kompocik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !