Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy do niej letnią wodę, olej, rozdrobnione drożdże, sól i cukier. Następnie łączymy składniki wyrabiając jednolitą masę. Należy wyrabiać ciasto do czasu aż nie będzie żadnych grudek, a ciasto będzie miało gładką konsystencję. Tak przygotowane ciasto odkładamy na misce w ciepłe miejsce i przykrywamy czystą ściereczką. Gdy ciasto wyrośnie, ponownie je "ugniatamy", czynność tą powtarzamy kilkakrotnie (3-4 razy). Gotowe ciasto rozkładamy równomiernie na blaszce, rozkładamy na nim pozostałe składniki pizzy i pieczemy przez 20 minut w temp 180 stopni C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    podobne robię dodaję jeszcze łyżeczkę przyprawy do pizzy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    robię podobne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo przydatny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !