Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z marynowanymi warzywami

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek konserwowy
1 szt
pieczarki marynowane
kilka szt
papryka marynowana
1/2 szt
cebulka marynowana
kilka szt
por
1/2 szt
Musztarda delikatesowa Prymat
1 łyżeczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sałata zielona
do dekoracji
zielona pietruszka
do dekoracji
oliwa
1,5 łyzki
czarne oliwki bez pestek
kilka szt
kapary
1 łyżka
ryż
1,5 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z marynowanymi warzywami

Ryż ugotować na sypko.Ostudzić i przełożyć do głębokiej miski.Warzywa odsączyć z zalewy.Ogórek i paprykę pokroić w kostkę,por w paseczki,oliwki i cebulkę na połowę. Oliwę wymieszać z musztardą.Do ryżu dodać wszystkie warzywa,doprawić do smaku solą i pieprzem,polać sosem sałatkowym i wymieszać.Podawać schłodzoną na liściu sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 07.05.2012 16:53
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak