Sposób przygotowania

Na patelnię wlać oliwę i olej orzechowy - wsypać suchy ryż, dodać pokrojoną drobno paprykę i cebulę - smażyć kilka minut, stale mieszając, aż zmieni kolor. Dodać masło orzechowe, wlać pomidory wraz z zalewą, trochę je rozdrobnić widelcem i wymieszać z ryżem. Całość doprawić solą, pieprzem i jarzynką, zalać szklanka wody i cały czas mieszać, aż ryż wchłonie wodę. Dodać kolejną porcje wody i mieszać do całkowitego jej wchłonięcia. Powtarzać czynność, aż ryż będzie gotowy do jedzenia. Pod koniec duszenia dodać posiekaną natkę pietruszki.
Gotowe risotto posypać startym rokpolem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) **** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    Bardzo ciekawe skladniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !