Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. kapustę kroimy w grube kawałki i dodajemy do garnka. Zupę zalewamy wodą. Dodajemy masło, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz i przyprawę indyjskie curry. Gotujemy 20-25 min aż warzywa będą miękkie. Możemy podać ze świeżym pieczywem np chlebem wyciętym za pomocą formy serduszka.

Komentarze

  • 0
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musi byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    była :) jauwielbiam tą zupe i indyjskie klimaty
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Jakby to tu powiedzieć... Chyba najprościej - abstrahując od faktu, że jest to polskie danie (znalazłam w hinduskich, a szukam tam prawdziwie indyjskich potraw, więc jestem zaskoczona) - jest to po prostu Parzybroda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !