Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ciepłe przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i majeranek, zagnieść. Formować wałki grubości 2cm, pokroić je na kawałki, lekko spłaszczyć. Gotować we wrzątku z łyżką oleju - 2 min od wypłynięcia. Odcedzić. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z łyżką masła i posmarować naczynie. Pozostały czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kostkę pomidory, zioła, doprawić. Dusić 10 min. Gnocchi włożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę, posypać wiórkami z reszty masła i startym serem lub pokrojonym w plasterki. Polać sosem. Piec 15 min w 200st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pomysłowo
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    zapowiada się smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !