Sposób przygotowania

Miękką palmę, cukier oraz żółtka wkładamy do miski i ucieramy na jednolitą masę. Po utarciu dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie suchy mak i śmietanę, a na koniec ubitą pianę oraz olejek migdałowy. Wszystko dobrze wymieszać. Masę wkładamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180’C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszna ta babka:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    dobra
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    piekę taką babkę raz w roku na święta wielkanocne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mniam, dawno nie piekłam nic z makiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !