Przepis i sposób przygotowania na: falki dunajki
1 kostka Kasi
6 jajek (piana)
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
olejek rumowy
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Owoce z kompotu lub świeże wiśnie i gruszki
Krem
1 kostka Kasi
0,5 litra mleka
0,5 szklanki cukru
2 łyżki mąki przennej
2 łyżki mączki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
Polewa
0,5 kostki Palmy
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki kakao
2 łyżki wody
wykonanie:
ukręcone ciasto podzielić na 2 części białą wyłożyć na blachę do drugiej dodać kakao i 2 łyżki wody i wyłożyć na jasną część.Na górę gęsto ułożyć owoce. Piec około 45 minut.
Krem:
z mleka,cukru i mąki ugotować budyń. Ostudzony dodawać stopniowo do margaryny.Wyłożyć na ciasto.
Polewa:
sporządzić rozpuszczając w garnku składniki zimne polać na krem.