Sposób przygotowania

Groch łuskany moczymy w wodzie,najlepiej całą noc.Kapustę kiszoną płuczemy,gdy jest za kwaśna i kroimy.Wkładamy do garnka i zalewamy dwoma szklankami wody.Dodajemy liść laurowy,pieprz w ziarnkach i majeranek.Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 50 minut.W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy namoczony groch,lekko solimy.Groch gotujemy na małym ogniu około 20 minut,często mieszamy.Ugotowany groch możemy potłuc tłuczkiem do ziemniaków lub dodać taki prosto z garnka do kapusty.Wszystko gotujemy jeszcze około 10 minut,często mieszając.Kapustę doprawiamy solą i majerankiem-według uznania.Kapustę można zagęścić zasmażką z masła i mąki.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobra kapusta
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    o! bardzo lubię!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !