Sposób przygotowania

Pomidorki cherry i kulki mozzarelli przekrój na połówki. Sałatę porwij, rzodkiewki pokrój w plasterki. Marchewkę obierz i opłucz, cukinię i ogórka dokładnie umyj.
Za pomocą obieraczki obierz warzywa, nacinając tylko z jednej strony, tak, aby powstały długie paski. Z cukinii wytnij długie paski do miejsca w którym znajdują się pestki, następnie odwróć cukinię na drugą stronę i powtórz czynność. Pozostałą część z pestkami przeznacz do innej potrawy, np. leczo.
W misce wymieszaj Sos sałatkowy francuski winegret z wodą i oliwą (według wskazówek na opakowaniu).
Dodaj porwaną sałatę, pomidorki cherry, mozzarellę oraz rzodkiewki, pokrojone w plasterki. Dokładnie wymieszaj całość i układaj na talerzu.
Sałatkę udekoruj paskami z warzyw i kiełkami lucerny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    po skaldnikach wydaje mi sie ze dobra;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    uwielbiam sałatki ,ta bym mogla zjesc;0]
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super smaczna
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    wygląda pięknie
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    zrobiłem fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !