Sposób przygotowania

Woda i mleko musi byc ciepła ale nie za gorąca bo wtedy sparzymy drozdze. łaczymy mleko i wode dodajemy drozdze. Nastepnie mąke przesiewamy make przez sitko aby maka była pulchniejsza dodajemy drozdze najlepiej jest to robić w jakims wysokim naczyniu.dodajemy sol i cukier do smaku łaczymy te składniki w jedna mase gdy ciasto jest zbyt kleiste dodajemy mąke a gdy zbyt suche odrobine ciepłego mleka. Wkładamy do lodówki!!! i czekamy az urosnie. A teraz sos: dodajemy do siebie Szczytowskie skł i blendujemy:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne ciasto polecam robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne ciasto polecam robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !