Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Włoskie cantuccini biscotti

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały
300 g
mąka
500 g
cukier
200 g
jaja
4 sztuki
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
skórka z cytryny
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie cantuccini biscotti

Połowę migdałów zmielić w blenderze, pozostałe zostawić w całości.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać aż powstanie twarde ciasto.
Uformować wałki o średnicy ok 5 cm i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 min w piekarniku rozgrzanym do 120° C.
Wyjąć podpieczone wałki i ostudzić.
Pokroić w ukośne kromki.
Piec drugi raz 10-15 min w piekarniku rozgrzanym do 150° C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak