Sposób przygotowania

Kabaczki obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę, marchewkę, ziemniaki, cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Kostki kabaczka przysmażyć na oleju, wyjąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć startą marchew, ziemniaki i cebulę. Gdy jarzyny zmiękną dodać pokrojoną wędlinę i smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać przecier pomidorowy, pieprz, sól, a na końcu mąkę pszenną. Układać w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym - na przemian kabaczek i jarzyny. Włożyć do piekarnika i dobrze zapiec.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    ciekawe danie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !