Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Galaretka wisniowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie
1 kg
woda
1 szklanka
cukier żelujący
1 kg
cukier waniliowy
5 sztuk
Sklep Prymat
cytryna
1 sztuka
wódka
1/2 szklanki
sok jabłkowy
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka wisniowa

Cytrynę polej gorącą wodą, wytrzyj i wyciśnij sok. Wiśnie umyj i wy-dryluj. Przełóż do garnka, owoce rozgnieć. Zalej wodą i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10 minut. Przestudź. Przełóż na sitko postawione nad drugim garnkiem i wyłożone ściereczką (lub kilka razy złożoną gazą). Poczekaj, aż ścieknie sok z owoców. Wymieszaj go z sokiem jabłkowym, sokiem wyciśniętym z cytryny, cukrem waniliowym oraz cukrem żelującym. Powstały płyn gotuj około 4 minuty. Pod koniec gotowania dodaj wódkę. Gotową galaretkę przelej do słoików. Szczelnie zakręć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak