Sposób przygotowania

Obrać i umyć pataty. Obrać banany i pokroić w kawałki. Włożyć pataty i banany do dużego garnka i zalać mlekiem tak żeby były zakryte. Doprowadzić do wzrenia i gotować na małym ogniu 20min. Odsączyć. Zrobić z nich puree w mikserze. Odstawić, nagrzać piekarnik do 200stopni. Z wanilii wyskrobać nasiona. Ubić mikserem jajka, cukier i cukier wan. na puszystą masę. Dodać do masy 130g masła, rum, nasiona wanilii i puree. Wymieszać. Resztą masy nasmarować formę włożyć ciasto. Wstawić do naczynia żaroodpornego. Nalać letniej wody do wysokości ponad połowę formy. Wstawić do piekarnika na 40min. Wyjąć ciasto i ostudzić. Wyjąc z formy na paterę. Podgrzać konfiturę na małym ogniu i posmarować ciasto.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !