Sposób przygotowania

W małym garnuszku umieścić cukier i wodę. Podgrzewać, do rozpuszczenia się cukru. Gotować, aż mieszanina osiągnie temperaturę 110 stopni. Krótko przestudzić.

Zmielone migdały wymieszać z cukrem pudrem (powinny mieć konsystencję mąki). Do migdałów z cukrem pudrem wlać gorący syrop, aromat migdałowy i mikserem zmiksować do otrzymania zwartej kuli. Jeśli masa okaże się zbyt sucha by uformować kulę, dolać wody i wyrobić. I odwrotnie - jeśli masa będzie zbyt klejąca, dodać niedużo cukru pudru.

Uformować, owinąć folią i przechowywać w lodówce.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !