Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

W pierwszej kolejności przygotowujemy ciasto : masło siekamy nożem na drobno, dodając mąkę. Solimy, po czym ugniatamy wszystko szybciutko na ciasto. Kiedy jest gotowe, lepimy kulę. Wkładamy ją na pół godziny do lodówki.
W tym czasie smażymy na oliwie warzywa (doprawiając delikatnie solą i pieprzem) oraz przygotowujemy sos : do szklanki mleka dodajemy jajka, mieszamy to , po czym dodajemy dowolną ilość sera żółtego startego na tarce. Doprawiamy sos solą i pieprzem. Wyjmujemy ciasto z lodówki.Rozwałkowujemy dość cienko. Układamy na specjalnej foremce lub w tortownicy, oblepiając również jej brzegi. Na ciasto układamy warzywa.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super pomysł na warzywa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    rewelacja warzywa i ciacho :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    ale super przepis, szkoda ze go dopiero teraz widze, niedawno kupilam forme do tarty wiec napewno skorzystam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda fantastycznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny przepis laduje w moich ulubionych
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    O kurcze! Coś dla mnie na dzisiejszy obiad! Super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    kolorowe danie, podoba mi się
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smakowita propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !