Sposób przygotowania

Orzechy niesolone prażymy w piekarniku lub na patelni i ciepłe mieszamy w misce z miękkim masłem i cukrem.W rondlu na małym ogniu rozpuszczamy dwa rodzaje cukru brązowego wymieszanego ze śmietaną i szczyptą soli i mieszając do czasu rozpuszczenia cukru, a następnie gotujemy jeszcze 5 min bez mieszania.Zdejmujemy z ognia lekko studzimy dodajemy zapach waniliowy i ucieramy drewnianą łyżką.Rozmarowujemy na blasze wycinamy wybrane kształty i dekorujemy pistacjami.Masa szybko zastyga dlatego lepiej wycinać kwadraciki aby nie było trzeba jej ponownie podgrzewać.Zostawiamy w temperaturze pokojowej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    pyszności, uwielbiam krówki mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !