Sposób przygotowania

Białą czekoladę posiekać na drobne kawałki. Mleko, śmietanę, cukier i czekoladę podgrzewać w niedużym garnku do rozpuszczenia wszystkich składników. Uważać aby nie zagotować. 3 łyżeczki żelatyny dokładnie rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody i dolać do kremu. Przelać do salaterek. Wstawić do lodówki na ok godzinę aby się lekko ścięło. W międzyczasie przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Przestudzić i włożyć do lodówki. Po godzinie wyjąć salaterki z lodówki i płynną jeszcze galaretkę wylać na lekko ściętą masę. Włożyć ponownie do lodówki aż do całkowitego stężenia deseru. Z podanej ilości produktów zrobiłam 6 deserów. Salaterki mam dość małe.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    podpowiedziałaś mi fajny deser na urodziny synka,dziękuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna8

    proszę bardzo deser jest ze względu na białą czekoladę bardzo słodki dlatego poronuję Ci abyś nie robiła dużych porcji. Mój czteroletni synek zjadł całą galaretkę a pół reszty zostawił. Było mu już za słodko.:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !