Sposób przygotowania

Wykonanie:
Białka oddzielić od żółtek , ubić pianę, utrwalić cukrem ubijać dodając żółtka na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia , delikatnie mieszać oraz dodać rozpuszczoną zimną margarynę Kasię, przelać na wysmarowaną tłuszczem foremkę małą kwadratową tortownię i upiec .

Piankę przygotować z mleka, które należy ubić ok 3 minut, dodać do niego galaretkę rozpuszczoną w niecałej szklance wody i zimną wlać pod koniec ubijania wymieszać do połączenia i wylać na biszkopt, który jest w tortownicy, pozostawić do zastygnięcia.

Na wierzch rozpuścić galaretkę ametystową w 3,5 szklankach wody, ułożyć borówki i zalać krzepnącą galaretką .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam mniam...chętnie uległabym tej pokusie
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wow
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda faktycznie bardzo kusząco
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fantastyczna pokusa !! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !