Sposób przygotowania

rabarbar obieramy z cienkiiej skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy wodę i podduszamy na wolnym ogniu do miękkości. Następnie dodajemy cukier i chwilę mieszamy gotując. Nakladamy do słoików. Szczelnie zamykamy i odwracamy do góry dnem. Gotowy do użycia np do ciast. JAk ktos lubi bardziej słodki moze dodac wiecej cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ciekawe jak to smakuje ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    niegdy tak nie robilem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry sposób do ciasta...
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    lubię ciasta z takim rabarbarem
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetny pomysł,nie wiedziałam,że tak mozna,a tak lubię rabarbar i czekam wiosną az sie pokaże w sklepach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !