Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zawijaniec z ciasta ziemniaczanego

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki
75 dkg.
jajko
2 szt.
mąka
4 łyżki
cebula
1 szt.
tłuszcz
1 łyżka
Sól, pieprz, majeranek
Nadzienie:
pieczarki
10 dkg
jajko
1 szt.
Do wysmarowania blachy:
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
wołowina
20 (gotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijaniec z ciasta ziemniaczanego

Na początku szykujemy nadzienie. Pieczarki podsmażyć z cebulą i zmielić razem z gotowanym mięsem. Dodać jajko, przyprawić do smaku, wymieszać.
Zmielić ugotowane ziemniaki, wymieszać z jajkami, a następnie dodać soli, pieprzu, majeranku, mąkę i zrobić ciasto.
Rozwałkować je nadając kształt prostokąta, posmarować nadzieniem, zwinąć. Włożyć do wysokiej, wąskiej blachy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką. Upiec.
Podawać na gorąco najlepiej z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak