Sposób przygotowania

Wodę gotujemy dodajemy cukier i otartą skórkę 1 cytryny i odstawiamy do schłodzenia.Z cytryn wyciskamy sok i dodajemy do syropu.Pojemniki do lodu napełniamy syropem cytrynowym i wstawiamy do zamrażalki na około 2 godziny aby syrop się lekko zmroził,następnie wyjmujemy kostki i miksujemy do uzyskania małych kryształków lodu.Zmiksowany syrop przekładamy do 4 szklanek i dekorujemy miętą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    coś na upalne dni
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    musi gasić pragnienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !