Sposób przygotowania

1.Śliwki i nektarynki umyć,osuszyć,przekroić na pół,usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki.Jabłko umyć,obrać,oczyścić z gniazda nasiennego i drobno posiekać.
2.Do garnka wlać 4 łyżki wody i ocet,włożyć śliwki,nektarynki,jabłko i papryczkę chili,gotować 10 minut.
3.Dalej dodać cukier i przyprawę,gotować 30 minut na małym ogniu,aż płyn częściowo wyparuje.Następnie garnek przykryć i gotować sos do zgęstnienia,mieszając od czasu do czasu,aby nie przywarł do dna.
Należy podawać na zimno.Doskonały do naleśników,placków oraz gotowanych warzyw.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !