Sposób przygotowania

Dynia podana w składnikach jest już obrana i wydrążona. Dynię kroimy w kostkę o wymiarach 1cmx1cmx1cm. Zagotowujemy 1,5 litra wody z cukrem, cukrem waniliowym, goździkami i kwaskiem. Następnie studzimy, zalewamy kostkę - najlepiej w dużej misie - i odstawiamy na dobę. Po tym czasie kostkę odcedzamy, a zalewę gotujemy w dużym garnku. Kiedy się zagotuje, wrzucamy kostkę i gotujemy jeszcze 8 minut. Następnie kostkę wraz z całą zalewą wkładamy do wyparzonych słoików (mi wyszło 9 półlitrowych słoików) i pasteryzujemy 15 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    zwykle dynia mi nie smakuje ciekawe czy w tym przypadku bylo by inaczej
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetne! chciałabym dostać od kogoś taki słoiczek hihi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo lubię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !