Sposób przygotowania

Wołowinę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Warzywa( w tym także cebulę) oczyścić i pokroić w plasterki lub półplasterki. Czosnek po obraniu posiekać. Mięso zalać wodą i gotować przez co najmniej godzinę, następnie dodać warzywa i gotować, do momentu, gdy będą miękkie. Na koniec dodać czosnek i doprawić zupę do smaku niewielką ilością curry, ostrej i słodkiej papryki, solą i pieprzem. Zupę podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Lubię takie zupy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !